utorok 28. februára 2012

Rimmel Lycra PRO Hot Gossip (alias 31-dňová výzva po mojom "DAY1")

Ako som sľúbila, máme tu príspevok o červených nechtoch. Ja viem, už som tu jedny červené dávala - so zn. Essence. Ale dnes tu máme Rimmel. A ja sa čudujem, prečo ho nelakujem častejšie...
Prečo?
Nuž, pozrite si fotky nižšie. Mám len jednu vrstvu a kryje takmer bezchybne. Pri tomto kúsku sa im vydarilo pristrihnutie stetčeka (mám doma aj iný kúsok, tam už to také šikovné nie je). Stačí mi len jeden ťah, nechám zaschnúť a môžem ísť. 
V skutočnosti je o kvapôčku tmavší, no dnes som nevystihla práve ideálne podmieky na fotenie - ráno sneh a dážď, teraz už len dážď, riadne zamračené, fuj!
Ale späť k laku. Cenu vám presne neprezradím, ja ho už mám riadne dlho doma, ale nie je problém ho zohnať v drogérke. Myslím, že sa pohybuje v cene plus mínus EUR 5,- až 6,- (ak niekto vie presne, doplňte/opravte ma).
Základom je klasická červená, vo fľaštičke sa v hojnom počte vyskytujú ružovo-červeno-strieborné čiastočky. Na nechte sú jemné, bežným okom nepostrehnuteľné, ale registrovateľné pri zadívaní sa.


pondelok 27. februára 2012

Nubar Brilliant (Prisms Collection 2010)

Tak, tu máme môj narodeninový pokladík


Kolekcia Prisms pochádza ešte z roku 2010. Z ôsmich dostupných odtieňov ma zaujal najmä Brilliant. Jeho základ je jemná ružová s rôznofarebnými holografickými čiastočkami.


Veľmi dobre sa lakuje. Napriek nutnosti štyroch vrstviev pre úplné krytie ma lakovanie vôbec časovo neobmedzovalo. Zvládla som to za takmer rovnakú dobu ako lakovanie krémovky v dvoch vrstvách. Veľmi rýchlo schne, neupoužila som ani podlak ani nadlak - napriek tomu je povrch úplne hladký a lesklý.
Fotky sú fotené pod umelým svetlom. Pri prirodzenom svetle sa lak javí ako bledučkoružovofialová so striebornými čiastočkami.


BLESKOVKY: "31-dňová výzva po mojom"

Inšpiroval ma článok od Veve z Nails Maniac. Tak ako ona, ani ja by som nestíhala meniť každý deň manikúru, hlavne, ak sa nejedná len o jednu farbu, ale treba zdobiť a všakovako vymýšľať :-)

Na zahraničných blogoch je podstata v 31 Day Challenge v nasledovnom postupe (podľa zoznamu nižšie si každý deň nazdobiť inak nechty a podeliť sa o ne so svojimi čitateľmi)


Ja túto 31-dňovú výzvu natiahnem zhruba na 3 mesiace, keďže toho času nie je vždy toľko, koľko by človek mohol venovať samému sebe. Nie všetky štýly zdobenia už ovládam, takže takúto výzvu beriem aj ako formu samouky nailartu...

Už čoskoro sa tešte na ČERVENÉ nechty!

sobota 25. februára 2012

Gurmánska gomáž z marhuľových jadier od Yves Rocher

Tento peeling už mám trošku dlhšie, až teraz mi napadlo, spomenúť ho aj pred vami.


Popis od výrobcu:
Gurmánska starostlivosť plná ovocia!
Táto starostlivosť rozžiari Vašu pleť počas niekoľkých okamihov! Počas jedinej masáže sa pleť vyčistí do hĺbky, zbaví sa nečistôt a rozžiari sa. Perleťová textúra gomáže obohatená o exfoliačné častice z marhuľových jadier a jej jemná ovocná vôňa Vás jednoducho nadchnú! 
Jej +: Šťavnatá perleťová textúra s exfoliačnými časticami z marhuľových jadier.

V názve ma gomáž, no skôr by som to označila ako peeling. Gomáž by mala byť jemná, ale v tejto gomáži sú peelingové čiastočky väčšie a ostrejšie. Zatiaľ najvýraznejšie, aké som pri doteraz používaných peelingoch zaznamenala.
Peeling je z radu 3 minúty. Toľko by mala trvať masáž pleti gomážou.
Celú dobu som cítila nepríjemné škrabanie. Už pri zmývaní nastúpi na dotyk príjemný pocit z čistej pleti (ako s jarou umytý jar). Po osušení pleti uterákom mi pokožku začína napínať, hydratačný krém je nutný.
Vzhľadom na výrazné čiastočky nie je vhodný pre citlivú pleť a žienky, ktoré takéto intenzívne "drhnutie" bez ohľadu na typ pleti nemajú v láske.
Gomáž je bledooranžovo-žltá, s perlovým leskom. Ten by mal byť údajne zodpovedný za prežiarenie pleti. Áno, pokožka má taký zdravý nádych, ale skôr za to zodpovedné intenzívne peelingovanie, a tým spôsobené prekrvenie pokožky.
Prečistenie pórov nie je veľmi pozorovateľné, hĺbkovo sú stále zanesené.
Celkovo by som mu dala známku 3 - dobre. Prípadne ešte malé mínus za výrazné peelingové čiastočky.

Kde kúpite - predajne Yves Rocher
Cena: EUR 5.90
Objem: 50 ml



zloženie

štvrtok 23. februára 2012

Essence Purple Cherry

Len tak som si blúdila v Tescu v oddelení drogérie, keď som znenazdajky prešla okolo nenápadneho košíku s výpredajovými kúskami Essence. Či sa niektorej pracantke nechcelo dať ho niekam, kam mala alebo to bolo nápočne, netuším. Výrobky bez ceny, tak som sa musela premotať do iného oddelenia a tam si na múdrom stĺpiku cenu overiť. Síce, žiadna zľava sa nekonala - cena EUR 1.70, ale keď som narazila na farbu, ktorú ešte nemám... 

Lakovalo sa dobre, tvári sa to tak želíčkovo, ale kryje parádne v dvoch vrstvách - čo nie každý želé láčik robí. Dávala som dve vrstvy, na fotkách bez nadlaku - pekný, výrazný lesk.
Lak je tmavý fialový, na nechtoch sa niekedy tvári ako čierna s nádychom do fialova. 
Fotky vznikli postupne počas dňa, pekne ukáže, aké odtiene vykúzli jeden lak.

streda 22. februára 2012

Essence In Style

Na úvod sa posťažujem na moje nepodarky - nechty. V posledných dňoch uzavreli asi tajný pakt, že sa budú zadierať a lámať ešte viac ako inokedy. Preto ani dnešný lak neukázal tak pekne, ako keď som ho stihla vyskúšať (ale na moju škodu som neurobila fotky) na dlhších nechtoch.
Vybrala som si ho na dnes, aby mi ladil so zvrškom - zeleným tričkom a modrým tielkom :-)

Tak, tu je Essence In Style:


E.L.F. Očné tiene Quattro Luxe

K tieňom som sa prepracovala po tom, čo som chcela len doplniť miesto v balíčku, po pátraní, čo ešte šupnúť do objednávky, som narazila aj na Quattro tiene z rady Basic. Z vtedajšej ponuky bol biedny výber, preto som sa priklonila ku kombinácii pod názvom Luxe.
hmotnosť: 2.5 g
cena: EUR 1.73
zloženie

Balenie obsahuje aj malé zrkadielko - zároveň slúži ako izbička pre penový aplikátor:


Farby:


zľava doprava:

zlatá so zlatými čiastočkami
vínovobordová s fialkastými čiastočkami
tmavošedohnedá so zlatými čiastočkami
telovohnedá so striebornými čiastočkami


Môj názor?
Plusy:
+ silná pigmentácia (najintenzívnejší je práve vínovočervený tieň, za ním nasleduje hnedošedý a zlatý, najslabší je štvrtý v poradí, no dané je to skôr jeho neutrálnym odtieňom)
+ nízka cena
+ malé zrkadielko v balení
Mínusy:
- malé množstvo

Na škodu je veľmi malá hmotnosť - všetky štyri tiene vážia len 2.5 g. Napriek malému množstvu si v budúcnosti určite zadovážim ďalšie odtiene - prekvapila ma slušná pigmentácia, ktorú som pri Basic rade vôbec neočakávala.

piatok 17. februára 2012

Catrice Urban Baroque (LE) Victoria

Môj druhý rúž na pery, s ktorým som spokojná. Od Catrice, z limitky Urban Baroque, v odtieni Victoria.
Celkovo limitka obsahovala 3 odtiene (Marie Antoinette, Elisabeth a moja Victoria).

Idem až po funuse, ale najskôr som sa dostala neskoro ku kúpe, potom som rúž testovala.

Vo výpredaji v DM som zaň dala EUR 3.99.

Urban Baroque #03 Victoria

Balzamy na pery Hurraw - úvod

Na českých blogoch začala niečo ako Hurraw! mánia. Po krátkoch googlovaní som prišla na český elektronický obchodík, ktorý posiela aj na Slovensko. Krátka e-mailová komunikácia a už som bola rozhodnutá pre objednávku. Keď už sú balzamky tak vychvaľované, riskla som to a objednala si kokosový a pomarančový.
Poďme od začiatku, keďže pre Slovensky sú Hurraw balzamy dosť od ruky.
Takže ujo Google mi našiel internetový obchodík http://bangbag.cz/, ktorý je z Česka. Ako prvé som zapátrala v časti Jak nakupovat a na moje prekvapenie bola zmienka aj o Slovensku. No po predošlých (ne)skúsenostiach s českými obchodíkmi som najskôr napísala zvedavý mail, ako to je s poštovným, platbou atď. Nech nestrelím vedľa a mám vopred predstavu o finančnej stránke. Mojím, azda neštandardným prístupom, som šla mimo bežný objednávací systém, len prostredníctvom mailu. Nadiktovala som, o čo mám záujem a obratom mi zaslali sumu za tovar + poštovné aj s prepočtom na euráčiky.
Ak ste ešte nestihli zaloviť na horeuvedenej stránke, prichádzajú na rad ceny. Mňa tiež spočiatku šokli, ale keď už som bola nahlodaná z iných blogov, budiž...
Takmer všetky balzamky sa pohybujú v cene 119,- CZK/kus (prepočítajte si kurzom povedzme 25.5 CZK/EUR a vyjde slušná, rečkradnúca cena), no zároveň mi však bolo pripočítané poštovné vo výške len 59,- CZK. Vravím "len" - ozaj som pri balíčku z Čiech očakávala viac (pravdou je, že mi to prišlo len ako doporučený list - dovolila to váha balíčka). Platila som vopred - na slovenský účet, takže fajn, ušetrené euráčiky aj za bankový prevod. Do tretice malé plus v podobe rýchleho zaslania poštou - myslím tým fakt, že hneď podali balíček na pošte (v pondelok som poslala adresu, vo štvrtok som mala balíček na pošte).
Skúsme zatiaľ ohodnotiť finančnú stránku a servis (pluskami a mínuskami pred položkou, v zátvorke ako známka v škole):
- cena balzamu (známka: 4)
+ komunikácia so zákazníkom (známka: 1)
+ vybavenie objednávky a poštovné (známka: 1)
+ existencia slovenského účtu pre slovenských zákazníkov (známka: 1)
Pôvodne som do tohto článku plánovala pridať aj fotky a samotné hodnotenie, ale po prečítaní dlhokánskeho úvodu som sa rozhodla pre dva články.

štvrtok 16. februára 2012

NYC Timeless Tangerine

A už tu máme druhý kúsok od NYC, ktorý som si zadovážila pri poslednom nákupe. Je pre mňa novinkou, s NYC som sa až do posledných dní nestretla.
Poďme hneď k opisu...

Lak je z edície (mimochodom, máte pre to lepšie pomenovanie?) Expert Last s prísľubom výdrže až 7 dní. Dnes vám to potvrdiť neviem, pretože mám obdobie, kedy laky striedam rovnako ako ponožky...
Farbu som vyberala podľa toho, čo už doma mám. Nič až takto svietivé oranžovočervené nemám, práve preto som siahla po Timeless Tangerine - červená s .
Lak je vodovejšej konzistencie, pri lakovaní pruhuje, je to taký malý neporiadnik.
Ani krytie nie je niečo extra, no ak vám stačí menej, vystačíte si už s dvoma, priemer je pri troch, no určite nič nepokazíte ďalšou vrstvou, ba o to skôr sa lak najlepšie ukáže pri štyroch vrstvách. Hm, ruku na srdce, kto má toľko trpezlivosti a času čakať na preschnutie 4 vrstiev? Ja som na niektorých nechtoch dala dve, niekde tri, ako sa mi podarilo nabrať farby na štetček pri konkrétnom nechte.
Štetček je celkom dobrý, lepší priemer. Vrchnáčik by mohol byť menší, ale ustojím to. Efekt je mierne želíčkový.


Krémy na ruky... #1

O krémoch na ruky sa nedá extra básniť, ani sa nedá univerzálne určiť len jeden, ktorý by vyhovoval každému. Ja tiež ešte ten svoj hľadám, je to hádam večný boj.
Nebudem zdržovať, na úvod dva práve do poslednej kvapôčky minuté krémy:

Prvá tubička krému je DOVE Intenzívny krém:


zloženie

Podľa výrobcu by mal byť určený na veľmi suchú pokožku. Je biely, jemnej konzistencie, ľahko sa rozotiera a aj sa rýchle vsiakne. Vonia klasicky doveovsky, no na môj vkus intenzívnejšie a viac sladšie, nie vždy je taká vôňa na rukách príjemná. Po vsiaknutí nie sú ruky mastné, no otravuje ma ulepený pocit. A ani hydratácia nie je bohviečo - pritom ruky nemám extra suché. Pri objeme 75ml ho dostanete za sumu niečo cez EUR 3,-. Za tú cenu by som však očakávala niečo viac, preto do budúcna s týmto krémom nepočítam.

Druhým pánom na holenie je Dermacol Beautiful Hands - Zvláčňujúci krém.



popis výrobcu
zloženie

Konzistencia je hutnejšia než pri Dove, no podobne ľahko sa rozotiera a aj vsakuje. Vonia skôr chemicky. Ako výrobca sľubuje, po úplnom vsiaknutí nezanecháva mastný pocit. Pokožka je hebká, akoby pokrytá niečím silikónovým. Za hydratáciu dávam plus, pocit však vydrží len niekoľko hodín. Nie ako sľubuje výrobca. Ak by som mala veľmi namáhané ruky, budem hľadať intenzívnejšiu starostlivosť a kvalitnejší krém. Na bežnú dennú starostlivosť a priemerne suchú pokožku je vyhovujúci.
Za 100ml si výrobca priamo na svojej stránke pýta momentálne EUR 2.27

Ak by som si mala do budúcna vybrať medzi Doveom a Dermacolom, volím druhý.

streda 15. februára 2012

NYC Kiss Gloss Tribeca Tangerine

Ako som sa napoludnie zmienila o kozmetike NYC, prichádzam už aj s mojimi dojmami. Pekne po poradí - lesk na pery Kiss Gloss v odtieni Tribeca Tangerine.

Objem 9.4 ml
Cena: EUR 1.59
Ja som ho našla v 101 drogerie, Shopping Palace Zlaté Piesky, BA

Tubička je poctivo zabalená vo fólii, na ktorej sa dočítate o napr. aj o zložení výrobku. 
Balenie do fólie maximálne oceňujem - ak nájdem neporušenú fóliu, mám záruku, že danú tubičku nikto neželane neobchytkával prstíkmi. Iste vie každá svoje, keď nakupujeme kozmetiku. Niektoré zvedavé oči a prsty si pokoj nedajú - dôvodom je buď absencia testera alebo maximálna lenivosť skontrolovať tester.


BLESKOVKY: NYC v 101 drogerie!

Teraz babo raď! Ako dlho je už NYC kozmetika v 101-čke? Ja som to zistila len dnes, no aj tak súdim podľa pomerne dosť zásobeného stojana (aj keď chudobnejšie) a takmer nedotknutých testerov , že sa NYC dlho v predajni neohrieva.
Už dnes večer očakávajte moje prvé dojmy z laku na nechty a lesku na pery!

Essence Sure Azure

Vonku "snežuje" ostošesť, a to som si myslela, že už sa to bude len zmierňovať. Hm, mám smolu. 
Rozhodla som sa dnes pre nebíčkovo modrú, s drobnými striebornými čiastočkami - keď už je tá zima, nech s pani zimičkou pekne ladím.


pondelok 13. februára 2012

Regeneračný balzam na pery Yves Rocher

Tento balzamček som kúpila na dosť nezvyčajnom mieste - povedali by ste, že by som k nemu mohla prísť aj v takom obchode akým je Kaufland?
Nuž, balzamíky boli pribalené ako darček k žuvačkám. Prišlo mi to vtipné, akosi mi to spolu nepasuje, ale budiž. Za zlomok ceny som si tak zadovážila 2 veci. Dózičku žuvačiek za bežnú cenu, balzamík zadarmo.

Hmotnosť: 4g
Bežná predajná cena: EUR 2.30 v predajniach Yves Rocher


piatok 10. februára 2012

Catrice Lip Appeal Naturally Pink

Ku Catrice lesku na pery som dostala len vďaka výpredajovej akcii - vždy prechádzam okolo stojanu bez väčšieho záujmu (jedným očkom letmo obzriem ponuku lakov a idem ďalej). Asi sa mi začali pretáčať v očiach tie povestné doláriky (hm-hm... teda euráčiky) a po krátkej kontrole ponúkaných farieb som si vybrala obyčajnú ružovú krémovku v odtieni Naturally Pink.

Essence Right, Girl

Dnes som dostala chuť na niečo výraznejšie a padla mi do oka táto farbička - Essence MultiDimension XXL Right Girl.
MultiDimension sa už nevyrábajú, no kde-tu sa dá naraziť na nejaké zabudnuté kúsky.

Na prvý pohľad je to červená, no je tmavšieho odtieňa na fuchsiovom základe, lak obsahuje pidi ligotavé červené čiastočky.
Narazila som na kúsok s dobrým štetčekom, s lakovaním nie je problém a obstojne kryje už v jednej vrstve, ktorú mám na fotke aj ja.


štvrtok 9. februára 2012

E.L.F. Lícenka a bronzer 2v1

Taká pikoška hneď na úvod. Toto duo od E.L.F. mnohí prirovnávajú k NARS-u, nie síce 100%-nej náhrade, ale určitá podobnosť by tam mala byť. Toľko z môjho počutia.

Je to moja prvá lícenka, nepoužívam ju síce veľmi často, len na väčšie príležitosti. Viac využijem lícenku, na bronzer si netrúfam, pretože jednak je dosť pigmentovaný a pomerne dosť hnedý. No využila som ho na zvýraznenie kontúr pŕs, vyčarilo krajší pohľad na dekolt (stručný návod viď nižšie).

Studio rada

Essence Irreplaceable

Jeden stručný príspevok k láčiku Essence Colour&Go Irreplaceable :-)

Bolo mi luto odlakovať Gabriellu Salvete z posledného lakového príspevku, pretože bola stále v plnej zbroji. Len som už musela skrátiť nechty - s ich dĺžkou mám stále problém. Pri lakovaní GS boli nechty v svojej maximálnej dĺžke, do ktorej sú schopné narásť.

Základná farba Irreplaceable je šedo-telová krémovka, s miernym fialkastým nádychom a so zlatými čiastočkami.




lakované: 2 vrstvy GS, 1 vrstva Essence

Keďže podkladom je GS, skutočná farba Essence na nechtom mierne zaniká, ale stále je to vo svojej podstate on.

streda 8. februára 2012

Makeup Rimmel Wake Me Up

Veľa zdravia, štastia... Tak nejak som si v duchu spievala, keď som si vložila túto novinku od Rimmel do košíka. O pár dní sú tu moje narodeniny. Ku ktorým si vždy zvyknem niečo nadeliť aj ja sama. Zväčša siahnem po dekoratívke či ošetrujúcej starostlivosti, po ktorej dlhšie pokukujem alebo viem, že sa chystá jej uvedenie práve okolo mojich narodenín.

Tak je to aj s makeupom od Rimmelu. Dávnejšie som mala makeup Recovery, ktorý mi svojím jemným krytím a rozžiarujúcimi čiastočkami náramne vyhovoval. Bonusom bola jemna svieža, akoby ovocná vôňa. Keď ho prestali vyrábať, ostala som sklamaná a odvtedy hľadám zaňho náhradu. Pomerne dobre som sa našla v Max Faxtor Xperience, možno aj naň príde rad v niektorom budúcom príspevku.

Keď som sa stretla s prvými zmienkami a opismi, ihneď ma nahlodali ku plánovaniu kúpy, a tak to tu dnes máme:


Odtieň 100 Ivory, najbledší z ponuky.
Objem: 30 ml
Zakúpené: DM drogéria
Cena: EUR 7.99


"Náš prvý makeup, ktorý viditeľne prebúdza
a prejasňujje pleť žiarivým leskom
s bezchybným, prirodzeným vzhľadom.
Okamžite odstraňuje únavu.
S peptidmi a hydratačným vitamínovým komplexom."
Môj voľný preklad z ANG jazyka.
Oficiálny text [klik] od spoločnosti COTY a uvidíme, či to môj makeup spĺňa...

Pumpička pre hygienické zaobchádzanie - nemala som problém s nadávkovaním makeupu v takom množstve, aké som práve potrebovala na danú časť tváre.


kvapôčka makeupu/po rozotretí na ruku
(nezadarilo sa mi síce rovnaká poloha ruky, ale ako vidno, zmizli mi žilky)

A aký mám názor ja?
Mám zmiešanú pleť, rozšírené póry, drobné jazvičky po akné aj súčasné drobné vyrážky (a občasne ma potrápi aj silnejšie akné). Napriek tomu mám rada len makeup s ľahkým krytím. Opäť som sa preto raz našla aj v Rimmeli. V makeupe cítim jemnú ovocnú sviežu vôňu, ktorú na tvári po dôkladnom rozotretí už nebolo cítiť (pri fotení na ruke som si ho nechala ešte hodinku či dve na porovnávanie, na ruke sa držala po celý čas mierna pudrová aróma, ktorú však na tvári necítim).
Počas nanášania ma prekvapila hladká, jemná konzistencia. Rovnaký pocit mávam pri nanášaní podkladovej bázy pod makeup, napr. od L´orealu z rady Studio Secrets či od Dermacolu - sametovohladučké.
Napriek tomu, že makeup obsajhuje rozžiarujúce čiastočky, ktoré vidno aj voľným okom, ale na pleti ich nevidno. Trošku som sa prv bála, aby som nevyzerala ako vianočná guľa, čo sa prv pri makeupe Recovery sem-tam dialo. Tým, že mám zmiešanú pleť a v T-zóne je pre mňa prirodzené, že sa lesknem, jemný žiarivý nádych tak pôsobí lepšie ako pri zmatňujúcich makeupoch. Zároveň ho však neodporúčam na mastnú pleť, Vyslovene sa tam tento glow efekt nehodí.
Ako som už na začiatku tohto posledného bloku textu spomínala - mám rada ľahké krytie a v tomto makeupe som sa našla. Ako napovedá spomenuté ľahké krytie, nečakajte prekrytie jazvyčiek, akné, ani výrazných farebných nezrovnalostí pleti. Drobné nedostatky opticky zakryje, ale nedá sa vyhnúť korektoru na lokálne použitie. Takisto, kto má výraznejšie kruhy a opuchy pod očami (čo sa aj mne nie raz prihodilo a ešte stane), vhodné je aj v týchto partiách doplniť lokálne prežiarujúci očný korektor (môj tip očný roll-on korektor 2v1 od Garnieru). 
Pozitívny bodík pripisujem aj faktu, že sa mi neusádza do pórov - čo však vytknem, určite ich nezakrýva.
Výdrž hodnotím priemernú, záleží, v akom prostredí sa pohybujete a čo všetko počas dňa robíte.
Na UK stránke spomínajú 6 dostupných odtieňov, v našich končinách sa stretneme len so štyrmi, ale zodpovedá to s našimi slovenskými tváričkami. 
Ja nie som bledulka, pritom mám najsvetlejší odtieň. Pre úplné bledule bude dosť tmavý a preto aj nepoužiteľný.

utorok 7. februára 2012

Gabriella Salvete 123

Mala som chuť na nejakú nenápadnejšiu farbu, pri prehŕňaní sa v lakoch mi behol do rúk telovo-hnedý láčik zn. Gabriella Salvete, ktorý mi robí spoločnosť už vyše roka. Je to na ňom, ošúchanom chúďatku, aj poznať (a to mi pripomína opäť raz potrebu zadovážiť si poriadne uskladňovacie priestory pre laky a ďalšiu kozmetiku).
Keď som si kupovala prvý lak od GS, bolo to s dávkou nedôvery. Cenovo dostupný lak, česká značka. Ani neviem, či som sa stretla dovtedy s nejakou reklamou či i len obrázkom v akciovom letáku. Vtedy bola prvá na rane ružovka, ktorú vám čoskoro takisto ukážem na mojich nechtoch.
Nebyť dobrých dojmov z prvého laku, tak si nezadovážim ďalšie štyri v krátkej dobe.


pod umelým svetlom, 2 vrstvy
Základom je telovohnedá farba. Trochu mi na tomto laku vadí jeho foil prevedenie, snažím sa takýmto lakom vyhýbať - nemám rada, keď je vidno ťahy štetčekom. Nad týmto negatívnym dojmom prevažuje rýchle schnutie, dobrý štetček a odtieň so žiarivým, slávnostným, nádychom.

- objem: 11ml
- cena: neviem presne, je to už nejaký piatok, čo som lak kupovala... 
ceny sa momentálne pohybujú na úrovni EUR 1.89
- kúpené: 101 drogerie

pondelok 6. februára 2012

Čistiaca pena Simple pre citlivú pokožku

Asi nie každá z vás pozná značku Simple. Pochádza z UK, na Slovensku ju v minulom roku začal predávať obchodný reťazec Tesco. Ja som ju dlho prehliadala, neverila som jej spočiatku. Na zahraničných, prevažne britských blogoch som sa stretla s pozitívnymi dojmami a tak som sa do skúšania pustila aj ja.
Doma mám zatiaľ tri výrobky pre citlivú pleť z rady Kind To Skin. Moja je síce zmiešaná, pojeduje ma aj akné. Tak prečo si kupujem pleťovku na citlivú pleť? Nuž, moja taktika je bojovať s problémami šetrnejším spôsobom. Už dávno sa preukázalo (aj ja to mám vyskúšané), že prípravky s alkoholom pleť zbytočne presušujú a tá proti tomu bojuje ešte s väčším nasadením a produkuje viac mazu.
Predstavím vám postupne všetky mnou odskúšané vecičky od Simple.

Začnem vitamínovou čistiacou penou, ktorá obsahuje vitamíny B5 a E:


Objem 150ml, cena: EUR 5.29

zloženie

Vo flaške je číra tekutina, špeciálnym dávkovačom sa vytvorí pena.
Množstvo peny na obrázku vyššie je na jedno stlačenie. Pena je veľmi jemná, bez parfemácie, napriek tomu však vonia sviežo, mierne citrusovo. Pravdepodobne to spôsobuje výťažok z pelargonium graveolens, čo je druh muškátu (viď obrázok nižšie).
Po zmytí som necítila žiadne pnutie. Ideálne na ranné umývanie.

zdroj - http://diyaromatherapy.wordpress.com

nedeľa 5. februára 2012

Catrice Miss Piggy Reloaded

Dlho som odolávala na poriadne nalakovanie ružovým lakom od Catrice - #480 Miss Piggy Reloaded. Mám ho už viac ako rok, možno to už budú dva, nerátam. Kupovala som ho kvôli krásnej jemnej ružovej, naviac môj prvý kúsok od Catrice (zoženiete v DM drogérii) a ako odmenu za úspešnú skúšku.
No prvé vyskúšanie ma sklamalo natoľko, že dlho-predlho skončil niekde na spodku košíčku s lakmi. Teraz mi to však nedalo a dala som laku ešte jednu šancu. Poučená po lakovaní iných záludných lakov som pozmenila taktiku a lakovala novú vrstvu vždy a po riadnom preschnutí predošlej vrstvy. Celkom sa zadarilo.
Na fotke mám 3 vrstvy, ako vidno, nekryje ani tak úplne. Za to "vďačíme" vodovejšej konzistencie. Zo štetčeka mám pozitívny dojem.
Ružová je decentná, obsahuje malé rôznofarebné čiastočky, ktoré spozorujeme len pri bližšom skúmaní.


Vitajte v novom...

Tak a sme tu! 

Nový blog.

Ak patríte medzi pôvodných čitateľov môjho predošlého blogu, som rada, že ste dali možnosť aj tomuto novému! A nových čitateľov samozrejme srdečne vítam.
Tento blog bude čisto kozmetický, nebudem sa snažiť o súkromné vložky... A dúfam, že tento blog bude ešte obľúbenejší než ten predošlý. Už som sa čo - to naučila a budem sa snažiť všetko vylepšiť ;-)