nedeľa 29. apríla 2012

BLESKOVKY: Kvalitný biely lak na nechty? Pomóóóc!

Nezadržateľne sa blíži leto, vyššie teploty a k tomu sa hodí niečo neónové. Kto už neónový lak mal, vie, že väčšina slabo kryje, no dá sa to jednoducho a efektne vyriešiť podkladom v bielej farbe.



Ako nadpis napovedá, hľadám kvalitný biely lak na nechty, ktorý nebude ani príliš vodový, ani príliš hustý, nebude pruhovať, dierovať, kopčekovať.

Mal by byť klasický biely, bez "ozdôbok".

Výber zo značiek O.P.I., China Glaze, Essie, Barry M a Color Club.

Dobrý biely lak sa zháňa ťažšie, preto by som chcela poprosiť o radú vás, čitateľky.

Ďakujem vopred za každý jeden názor!

sobota 28. apríla 2012

Soľ do kúpeľa Balea Kakao

Pred takmer týždňom som sa vám pochválila s relaxačným piatkom. Pre tie z vás, ktoré zbožňujú čokoládu, neváham odporučiť soľ do kúpeľa s kakovou arómou.



streda 25. apríla 2012

Nechtíky... #1

Čo vravíte na dnešnú kombináciu?
Laky majú nového bračeka - NYC Manhattan :-)

prsteníček NYC, zvyšné nechty E.L.F.

nedeľa 22. apríla 2012

Čokoládovo - ovocný piatok...

Juchuú, čo viac si priať, ako deň voľna (ktoré mi síce ukrojuje s drahocennej dovolenky, ktorú si šetrím na dôležité dni a veci; hm, vlastne aj tento bol ten z dôležitých, ale aj samy poznáte, že do dôležitých, zato nudných povinností sa ťažko púšťa, keď vás nik nenaháňa) stráviť príjemným relaxom :-)

Voňavý kúpeľ, ošetrenie pokožky tela i tváre (poriadny peeling, masky, krémiky) a na záver krásna bodka aspoň v podobe nalakovania nechtíkov. 

Taký som si pripravila aj ja tento piatok - nech som na víkend pekná (i keď som sa nikam nechystala, ešte som ho aj sama doma prevažne strávila, ale páčiť sa môžem aj sama sebe, všakže?).

Čo som si to pre deň relaxu pripravila?

Pred zahájením všetkých procedúr si vždy najskôr spravím peeling tváre - pochvaľujem si marhuľový od St. Yves (jeden čas ho bolo dostať aj v Tescu, inde som naň zatiaľ nenarazila, bohužial ho však začali sťahovať z regálov).

Ďalej nasleduje vaňa s príjemne horúcou vodou na dlhé lebedenie a pre zážitok aj so soľou do kúpela zn. Balea - Kakao. Tá vôňa! Určite odporúčam vyskúšať, ak máte rady prísady do kúpeľa a zbojžňujete kakauko.
Pred kúpeľom so soľou, pokiaľ chcete kúpeľ využiť zároveň aj na očistu, odporúčam rýchlu sprchu a váš obľúbený sprchový peeling (u mňa momentálne vedie peelingový sprcháčik s vôňou vanilky a thajského čaju tiež zn. Balea). Potom už len napustiť vaňu, vsypať soľ, vliať penu do kúpeľa či vpustiť do vody kapsuľu s ošetrujúcim olejíčkom a užiť si nerušenú polhodinku ;-)

V závere kúpeľa som sa rozhodla otestovať peeling na chodidlá so slivkami a inými dobrotami zn. Freemann

Po kúpeli by som si najradšej lahla a schrupla si, no je ideálny čas na pleťovú masku - z tepla, ktoré sálalo z vody, sa pekne otvoria póry a nielen že sa tak dostanú von škodliviny, ale pokožka je aj pripravená vcucnúť niečo do seba. Kakauko sa mi zapáčilo, po opláchnutí tváre a osušení volím jahodovo-čokoládovú masku tiež od Freemana. Teraz jedno rýchle odpadnutie z kakaukovej vône (konzistencia aj podľa nošteka by som tipovala na čokoládový termix) a späť do reality.
Kým maska pôsobí, zvyšku tela doprajem broskynkové mazaníčko od Fa. Už ma láka vrhnúť sa na lakovanie, odolávam! Masku ešte treba zmyť...
Hotovo!

Teraz sa konečne môžem pustiť do lakovania. Zachovávam myšlienku kakauka a jahôdok. Na ruky volím nenápadného ELFa v hnedastej telovej farbe (to naše kakauko), na prsteníčky limitku od Essence, pretože vyzerá ako čerstvo vymixované jahody s mliekom. Mňam! Asi na to kakauko pridám jemné glitríky od Miss Sporty na decentné osvieženie. Pre nohy som si zvolila velikánsku divočinu - neónovo ružový lak od Cosmetica Fanatica a na to krakelovací lak od Rimmelu.


Ako voňavú bodku pridám jahodový Essence krém na ruky.

So skrášľovacím popoludním som spokojná, teraz sa môžem ísť venovať tej veľmi dôležitej práci, vďaka ktorej som bola doma a mohla som si užiť aj voňavý deň!

Zažívate podobné dni aj vy? Doprajete si oddych pravidelne alebo práve vtedy, keď vám súri niečo iné?

Versatile Blogger Award

Ďakujem za nomináciu Levandulke od Lutense!

V skratke význam vo Versatile Blogger Award je vybrať relativne nedávno vzniknuté blogy, uviesť ich medzi ostatnými bloggermi i bežnými čitateľmi do povedomia a vymámiť (v dobrom) pár (v počte 7) pikantných či zaujímavých detailov o nominovanom :-)


Niečo o mne:

* zbožňujem mlieko, ale musím si dávať pozor na syrovo-smotanové omáčky :-(
* mám rada colové, kávové a energetické nápoje, no ten kofeín v ních na mňa nikdy nezapôsobí ako má, skôr opačný účinok - zaspím do pár minút ako bábätko
* mám rada korenisté a štipľavé jedlá
* rada chodím neskoro spať a potom doháňať zameškané vyspávaním
* som už opatrná vo výbere ľudí, ktorých si ku sebe pustím
* mám rada poriadok vo veciach, i keď ja sama som sa doteraz do toho nedostala :-/
* a ten vyššie spominaný kofeín a mlieko - veľká káva s poriadnou dávkou mlieka musí byť aspoň raz denne; ideálne, ak je to v podobe latté

Nominovať nebudem nikoho konkrétneho, pretože všetky blogy resp. ich autori, ktoré čítam, už boli oslovené, nominované.
Zapojiť sa však môže každý, koho blog vznikol v priebehu marca a apríla a ich blog sa ťažšie rozbieha.
Ozvite sa v komentároch ;-)




Vzorky #1

Nazbieralo sa mi v poslednej dobe viacero vzoriek, prevažne s časopisov.
Zväčša ich vyhadzujem, ale rozhodla som sa ich otestovať. 
S takej 1 - 2ml vzorky neotestujem účinok na pleť, ale isto preverím konzistenciu, parfemáciu, ako ten či onen krém bude pasovať na moju pleť (ako rýchlo sa zmastí, či nepne). A to sú veľmi dôležité faktory, ktoré ma môžu pophnať ku kúpe alebo od nej, práve naopak, odradiť.


Mali by ste záujem na maličké zhodnotenia (vždy po pár vzoriek v článku)?

utorok 17. apríla 2012

Novinky v Beautyboxíku #3

Keďže pri uverejnení minulého príspevku o mojich novinkách som mala ešte jeden balíček na pošte a niečo som si ešte stihla zadovážiť aj z DM, dnes dopĺňam do Beauty boxíku novinky: 


zelený lak na nechty od s-he, limitka Fruity od Essence, lak na nechty Color Club,  odličovacie mlieko Balea , šablónky na francúzsku manikúru, očné tiene Essence a Catrice z výpredaja 
a ozdobné čierne kamienky na nail art

P.S. Tak predsa som siahla po laku z limitky Fruity od Essence a ten Catrice tieň si nevšímajte, pozabudla som, že už som vám ho ukázala minule :-)

pondelok 16. apríla 2012

Miss Sporty Dr Balm

Rozhodla som sa vám už predstaviť nový balzam na pery, z piatkových noviniek.
Používala som ho celý víkend a aj za tých takpovediac pár hodín môžem napísať, s čím som mala dočinenia.

Kupovala som v DM, v cene 1.99€

Balzamy Dr Balm sú novinkou spomedzi kozmetiky Miss Sporty, celkovo je v ponuke 5 odtieňov, ktoré v tube vyzerajú dosť žiarivo, no pery len veľmi jemne natónujú:
Sweet Kiss SOS - jemne ružová
Glam Kiss SOS - fuchsiová (túto som som sa rozhodla vyskúšať aj ja)
Gossip Kiss SOS - oranžovočervená
Heartbreaker SOS - bordó
Honeymoon SOS - jahôdkovočervená

Glam Kiss SOS

piatok 13. apríla 2012

Novinky v Beautyboxíku #2

Neodolala som a dnes som si v DM zakúpila nejaké drobnosti:


V DM som bola hlavne na omrk novej Fruity od Essence, ale vsetko vybrakované, odišla som naprázdno...
I keď, skúsim pozrieť do inej, minimálne, aby som videla vecičky naživo ;-)

A ujo Blogger hlási, že tento príspevok je už 50. v poradí!

streda 11. apríla 2012

E.L.F. Eye Shadow Brush

Bežne si pri líčení očí vystačím s prstami prípadne penovým aplikátorom. No keď začali zo všetkých blogových stránok útočiť kozmetické štetce, nahlodalo ma to a tak som sa rozhodla pre prvé skúsenosti so štetcami vyskúšať od E.L.F. a z rady Essential. 
Dnes vám ukážem základný štetec na aplikáciu očných tieňov - Eye Shadow Brush.
Nie som v používaní štetcov skúsená, stále som len na začiatku. Tento článok však vznikol hlavne pre upozonenie na nedostatky Essential rady (pribudne ešte jeden štetec).

Essential rada sa vyznačuje kovovým dielikom, v ktorom sú uchytené systentické štetinky a umelohmotnou rúčkou perlovobielej farby. Označenie typu štetca je vytlačnené strieborným písmom na bočnej strane.

Zoznam #1

Mnohé z vás si robia zoznamy, čo by si chceli v dohľadnej dobe zadovážiť. A ja teda nebudem výnimka :-)
Spravila som si zoznam, ale nebudem sa ho striktne držať. Kúpim, čo ma osloví najviac, ak sa k niečomu nedostanem, nenastane tragédia. Niečo ma časom omrzí (štýlom 3x meraj a raz rež ;-)) a niečo sa so mnou bude možno ťahať i niekoľko mesiacov. Tak šup na vec...
  • lak na nechty Color Club Tangerine Scream
  • lak na nechty Color Club Worth The Risque
  • lak na nechty Color Club Electro Candy
  • lak na nechty Nubar Prize (PRISMS)
  • lak na nechty China Glaze Grape Juice
  • lak na nechty China Glaze Sugar High
  • lak na nechty OPI Thanks a WindMillion (HOLLAND)
  • lak na nechty OPI Bling Dynasty (HONG KONG)
  • lak na nechty OPI Do You Think I´m Tex-y? (TEXAS)
Ktorá z vás si robí podobné zoznamy? K čomu viac inklinujete? K oblečeniu, doplnkom či ku kozmetike? A keďže je toto hlavne kozmetický blog, tak ktoú kategóriu preferujete viac?

nedeľa 8. apríla 2012

Osviežujúci telový sprej Balea "mäta&zelený čaj"

Už ste nakupovali v štýle "toto-ale-vážne-nepotrebujem-ale-chcem-to!"?
Tak tento kúsok je presne sa hodiacim k tomuto pojmu - telový sprej zn. Balea z DM s vôňou mäta&zelený čaj. Je to limitka na tento rok, za objem 200ml zaplatíte 2.79€.


Svojou vôňou je predurčený na používanie najmä v letnom období, ale isto nepochybíte, ak budete potrebovaťosviežiť hocikedy počas roka. Podobne fungujú rôzne minerálne vody v spreji, no na tento pozor, nie je určený na tvár, výlučne len na telo - obsahuje rôzne látky, ktoré by mohli očiam škodiť.

ZLOŽENIE:
aqua, alcohol denat., parfum, panthenol, cocamidopropyl betaine, allantoin, alcohol, sodium chloride, menthol, limonene, hexyl cinnamal, linalool, mentha aquatica leaf extract, geraniol, citral


Veľmi jemnučko vonia po niečom zelenom. Či je to zrovna zelený čaj, neviem posúdiť, pretože som tento ešte doteraz ani nepila, nieto cítila čerstvý a pod. 
Ak niekto obľubuje "zelené", svieže vône a zároveň neradi používate parfémy či len výraznejšie spreje, práve takýto sprej môže byť pre vás dobrou alternatívou najmä na leto. 

Výdrž je krátka, neočakávajte dlhotrvajúce osvieženie či niekoľkohodinovú arómu na tele.

Dodržte aspoň 15cm vzdialenosť, inak z vás voda stečie a vytvorí ulepenú vrstvu, ktorej trvá, kým zaschne, čo najmä v lete môže podstatne prekážať. Ak však dodržíte odporúčanie a streknete striedmo, tekutina sa rovnomerne rozptýli ako jarná rosička a veľmi rýchlo vsiakne.
Na ukážku som vyfotila aj jedno streknutie na ruke v snahe okamžite ho vyfotiť. Veľmi sa to však nepodarilo, ozaj rosička rýchlo vsakovala. 


V závere - sprej nie je ničím životupotrebným, je to skôr taka rozmaznávajúca vecička; niečo, po čom srdce proste zatúži, že to chcete vyskúšať.  Bežný človek sa bez toho zaobíde.
Niekoho možno od tej prepotrebnej vecičky odradí aj jeho cena a viac už túžiť nebude...
Ja som kupovala s tým, že cenu sa dozviem až pri pokladni - práve, čo sprej dovykladali na regál a nemali vytlačenú cenovku. Som zvedavá na leto, na minimálne 35-stupňové teploty a či si nájdem k tomuto spreju v takých podmienkach cestu a aké bude mať celkové využitie...

Ako ste na tom vy? Už ste si kúpili niečo len preto, že to malo na sebe nálepku "limitované" či z hocijakého iného dôvodu, aj keď ste už od začiatku tušili, že to vôbec nepotebujete? 

streda 4. apríla 2012

BLESKOVKY: Je tu dlhšie ticho,...

...ale nebojte sa ;-) S farebnými láčikmi si musím dať na pár dní pohov, no očakávajte články na ošetrujúce krémiky či olejčeky, regereneračné a ošetrujúce laky a konečne aj kúsky z pleťovej či telovej kozmetiky.