pondelok 18. júna 2012

Gel na odstraňovanie nechtovej kožičky od Essence

Dávnejšie som v zápale starostlivosti o nechty pri lakovaní kúpila od zn. Essence gel na odtránenie nechtovej kožičky. Cenu si už veľmi nepamätám, pohybuje sa v cene 2 až 3,- EUR.




Ako vidno, gelu je slušné množstvo - 15ml. Na každý z nechtov stačí troška, takže vám vydrží dlhú dobu.


Tubička má praktický aplikátor. Gel je priehľadný, so žltým sfarbením.


Ako som spomenula, gel som kupovala už dávnejšie, v čase, keď som si myslela, že v starostlivosti o nechty je aj tento produkt životne doležitý. Po pár použitiach som sa však presvedčila, že nie.

Gel by mal pôsobiť 1-2 minúty, mal by zmäkčiť nechtovú kožičku, aby sa ľahšie zatláčala. Aj keď som dobu pôsobenia parkrát výrazne predĺžila, zázračné účinky som nezaznamenala.

Totiž keď som porovnala gel s obycajným krémom na ruky či kozmetickou vazelínou, vždy som dosiahla rovnaké výsledky, či dokonca krém a vazelína kožičku lepšie zmäkčili.

Tento gel preto odporúčať nemôžem.

Otázka pre vás: Používate pri starostlivosti o nechty a ruky špeciálne produkty? Skúsili ste už niekedy podobné prípravky, čo sa kožičky týka? Ak áno, aké sú vaše doterajšie skúsenosti?

4 komentáre:

  1. Už viackrát som tento gél mala v ruke a rozhodovala sa, či ho kúpiť alebo nekúpiť, ale nakoniec som ho tam vždy nechala a vidím, že som asi spravila dobre :) U mňa jednoducho vyhráva olivový olej na kožtičku, poriadne nakrémované ruky, na 20 minút rukavičky, kožtička super zmäkne a už len hor sa zatláčať :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja mam olejcek, baleny je ako lak, a pouzivam ho vacsinou, ked si nalakujem nechty, trosku to flakam, ja viem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslíš ošetrujúci olejček? Ja mám jeden tiež, ale častejšie si len po lakovaní umyjem ruky a poriadne nakrémujem.

      Odstrániť
  3. Ja používam tiež tento gél a vždy po jeho použití tá kožička vyzerá krajšie ako predtým. Nie je to úplný zázrak, ale pomáha. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš komentár!