sobota 2. júna 2012

BLESKOVKY: Spolupráca, produkty zdarma, giveaway a tak stále dokola...

...ach jo! :-(

Kozmetické firmy. Blogerky. Spolupráca. Produkty zaslané na testovanie. Stále to isté dokola.

Dnes som napríklad iba prekliknutím troma blogmi narazila na 3 články o Benefite. A to som len začala čítať nové články cez bloglovin. Kým preklikám ďalších 100, koľkokrát ešte na podobné narazím? Pred časom sa vrece roztrhlo aj so značkou Ziaja, Biodermou. Čo mi tak veľmi utkvelo v pamäti.

Produkty ma síce lákajú ku kúpe, niečo som si či už dávno, či len nedávno zadovážila, rada si prečítam recenziu. Ale vážne sa to nedá robiť aj bez spolupráce? Nedá sa riadiť iba vašim vlastným pričinením sa (vlastná potreba - túžba po výrobku, vyriešenie problému s pleťou, vlastné financie)?

Blogerky, to už ste na tom tak zle, že každá jedna sa dá k tomu zlákať? Ani nemám chuť čítať blogy, kde sa prezentuje výrobok darovaný na recenziu. Len preklikávam ďalej. A vážne premýšľam, že preriedim zoznam čítaných blogov. Chcem aj kvalitné články, nemám chuť sa zapájať do "giveaway", i keď by som stokrát po danom produkte mohla túžiť...

Kozmetické firmy, trošku sa kroťte. Tým, že oslovíte každú známejšiu blogerku a my, ich čitateľky, sa už o inom nedozvedáme - na 10 blogoch za sebou narážame na rovnaký článok, akoby cez kopirák prešli, vyznieva to občas až lacno a otravne. Nestačí osloviť dve - tri blogerky a dávať im všetky výrobky rad radom testovať?
Všetkého predsa veľa škodí. Skúste svoju marketingovú stratégiu prepracovať...

Otázka pre moje čitateľky: "Ako na vás pôsobia články o nadviazaní spolupráce, rozdávanie tých istých darčekov? Aký máte po zhliadnutí takýchto článkov na autorky daných blogov?"


10 komentárov:

  1. pokial su objektivne, preco by som sa im mala vyhybat? ja teda nemam len tak 20 a viac € na skusanie drahsich vyrobkov, ved mozno su skutocne dobre a zaberaju ...
    nemam rada tieto odsudzujuce prispevky, pridu mi trochu ako zavistlive prispevky, ved nikto nenuti nikoho citat tie blogy ... ja som si vymazala vsetky bloggerky, ktore pisali clanky na styl mam to ja, je to uzasne, sice vam neodfotim ako to vyzera/aky to ma ucinok a nenapisem vam pravdu, ale rychlo si to kupte, lebo aj ja to mam a navyse zadarmo.
    a osobne by som neodmietla urcite spolupracu s nikym, pokial by ma nenutil pisat len kladne recenzie. pre mna vlastne asi nic ako kladna recenzia neexistuje, vzdy vymenujem vlastnosti, postrehy a skusenosti a nafotim poriadne co sa da, nemozem predsa tvrdit, ze to co sa mne zda dobre/paci musi byt to prave pre vsetkych.
    tolko odo mna, som sa nejako rozpisala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu mi ani tak nejde o objektivitu/neobjektivitu, lebo uz ani dane clanky necitam.
      Preco by mali byt zavisltlive? Vies, z akeho popudu boli napisane? Nevies. Nemozes ani tento prispevok zavrhnut len preto, ze sa ti zda, ze je zavistlivy. Ci ty by si sa rada zaradila k tomu zastupu blogeriek a pisala na jedno kopyto? Nechces, aby bol tvoj blog jedinecny a neopicil sa po druhych? Len preto, ze si dostala nieco nove, tak to treba ukazat?
      A aka je sanca, ze sa dostanes k 20-30€ vyrobku prostrednictvom giveaway, kde sa hlasi dalsich 100-200 dievcat? Budes danu giveaway "reklamovat" aj na svojom blogu, aby si dostala o 5 bodikov naviac? A aj tak sa mozno k tej cene nedostanes, lebo ju ziska dievca, ktore pridalo jeden kratky prispevok?

      Ako tak o tom stale premyslam, tu uz to ani nie je o nejakych sutazickach a ziskavani si citatelov - lebo aj to je pre blogerku cesta, ako sa jej blog dostane viac do povedomia. Ale aj ta marketingova taktika danej kozmetickej ci farmaceutickej firmy - oslovia 5-10 blogeriek, daju im par produktov na skusanie, nieco venuju do sutaze a maju taaaaku lacnú reklamu. No neber to :-D

      Odstrániť
    2. a preco by to nemali robit? ja osobne keby v takej firme robim, tak to robim tak isto. alebo mam dat miliony za otrasnu reklamu v televizii, ktora ani len neoslovi presne tu skupinu, ktoru chcem oslovit? hlupe dievcence, ktore veria ze im nieco pomoze a pritom by im stacilo pravidelne sa umyt mydlom a vodou ... ale to nie je problem tohoto clanku.
      sama vidis, ze komentare tu nemas ziadne ... a je to tym, ze takyto clanok ma pre mna taku istu hodnotu ako clanky stale o tom istom. kazdy nech si pise o com chce, je to ich blog, same si rozhoduju o tom, ci chcu svojim citatelom pisat o tom istom, ako vsetci, alebo nie. ja osobne aj ked chcem pisat recenziu na nejaky vyrobok a videla som ju prave niekde, si ju odlozim na neskor.
      inak do zdielacich GW sa vacsinou nezapajam, iba ak su objektivne a na styl kazdy musi zdielat a kazdy ma len jeden vstup. a neviem aka je sanca, ale naposledy som vyhrala a nezdielala som nic, len som napisala svoj nazor. ale to je tiez osobne rozhodnutie kazdeho, ci chces na svojom blogu reklamovat niekomu GW, nikto ta nenuti, ide o to do akej miery si ochotna nieco spravit pre vyhru, ja osobne som coraz menej ochotna spravit cokolvek :D
      uzavrime to tak, ze kazdy si o svojom blogu rozhoduje sam, kazdy si vie sam povedat, ci mu to stoji za to a ci si neodhana citatelov. a kazdy sa tak isto rozhodne, co chce citat. inak, ja sama som este nerobila ziadnu GW presne z toho dovodu, ze chcem aby moje citatelky same od seba nasledovali moj blog pre to, ze im nieco dal a nie pre to, ze im ja nieco slubim ;)

      Odstrániť
    3. Zaujímavé, že máš za potrebu zdôrazňovať, že tu mám minimum komentárov. Ja som s nimi spokojná, lebo aspoň vidím, aké články ľudí zaujmú. Mne viac stačia štatistiky návštevnosti, koľkí ľudia sa cez Google dopatrali k určitému článku na blogu, ako 10 komentárov typu "to je skvelý výrobok, to sú krásne nechty" a pod.

      Odstrániť
    4. vidim ze som ta svojim nazorom urazila, necakam komentare typu mas skvele nechty, ale komentare typu dakujem za pomoc, toto som hladala a toto som presne potrebovala ... alebo tu pripadne nieco ako suhlasim/nesuhlasim ...
      do buducna budem vediet, ze svoj nazor si necham pre ine blogy, kde to nikomu nevadi, nenapisala som predsa nic negativne, len ze tieto posty su zbytocne presne takym istym dielom ako recenzie cez kopirak ;)

      Odstrániť
    5. Neurazila som sa, ale nie je trosku ubohe vycitat cloveku pocet komentarov? Je nutne sa k tomuto uchylovat? Trosku pouvazuj ;-)

      Tak, ako si ty chcela vyjadrit svoj nazor, tak ja vyjadrujem ten svoj. Ci uz tymito komentarmi alebo clankom ako takym.

      Na hodnotenie mojho blogu mam kriteria posunute niekde uplne inde a vobec mi na komentaroch, na ich pocte najma, nezalezi.

      Ak ti vadia clanky, ako tento, vsak ich necitaj, nekomentuj, nemusis ani moj blog, kto ti brani?

      Odstrániť
    6. vidis ako reagujes? dobre, dakujem ze si ma oznacila za ubohu, mas pravdu, odteraz nekomentujem u teba nic, ked ti na tom aj tak nezalezi ... len neviem potom, naco sa pytas v poslednych riadkoch, to su asi recnicke otazky ...

      Odstrániť
    7. Pytala som sa na nazor na veci uvedene v clanku. Podla mna, ak mi raz polozia otazku, vyhradim si vo svojej odpovedi miesto iba na konkretne body, ktore sa otazky tykaju.
      Ty si uviedla "nemam rada tieto odsudzujuce prispevky", cize si uz odpoved zacala viest aj inym smerom, ako bola polozena otazka.

      Bolo by to ok, ak by som sa spytala, aky nazor maju ludia na moj blog, moje clanky, ako na nich vplyvam svojimi nazormi. Vtedy by som tvoj nazor akceptovala bez dalsich diskusii. Pretoze je to uz uplne ina kategoria, ina tema, ako clanok vyssie ;-)

      Odstrániť
  2. vážne vám ďakujem baby, krásne som sa zabavila na komentároch! nič v zlom, ani dobrom, len sa bavím a mali by ste byť obe rady, že ste mi zlepšili môj otrasný deň! <3

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš komentár!