nedeľa 22. apríla 2012

Čokoládovo - ovocný piatok...

Juchuú, čo viac si priať, ako deň voľna (ktoré mi síce ukrojuje s drahocennej dovolenky, ktorú si šetrím na dôležité dni a veci; hm, vlastne aj tento bol ten z dôležitých, ale aj samy poznáte, že do dôležitých, zato nudných povinností sa ťažko púšťa, keď vás nik nenaháňa) stráviť príjemným relaxom :-)

Voňavý kúpeľ, ošetrenie pokožky tela i tváre (poriadny peeling, masky, krémiky) a na záver krásna bodka aspoň v podobe nalakovania nechtíkov. 

Taký som si pripravila aj ja tento piatok - nech som na víkend pekná (i keď som sa nikam nechystala, ešte som ho aj sama doma prevažne strávila, ale páčiť sa môžem aj sama sebe, všakže?).

Čo som si to pre deň relaxu pripravila?

Pred zahájením všetkých procedúr si vždy najskôr spravím peeling tváre - pochvaľujem si marhuľový od St. Yves (jeden čas ho bolo dostať aj v Tescu, inde som naň zatiaľ nenarazila, bohužial ho však začali sťahovať z regálov).

Ďalej nasleduje vaňa s príjemne horúcou vodou na dlhé lebedenie a pre zážitok aj so soľou do kúpela zn. Balea - Kakao. Tá vôňa! Určite odporúčam vyskúšať, ak máte rady prísady do kúpeľa a zbojžňujete kakauko.
Pred kúpeľom so soľou, pokiaľ chcete kúpeľ využiť zároveň aj na očistu, odporúčam rýchlu sprchu a váš obľúbený sprchový peeling (u mňa momentálne vedie peelingový sprcháčik s vôňou vanilky a thajského čaju tiež zn. Balea). Potom už len napustiť vaňu, vsypať soľ, vliať penu do kúpeľa či vpustiť do vody kapsuľu s ošetrujúcim olejíčkom a užiť si nerušenú polhodinku ;-)

V závere kúpeľa som sa rozhodla otestovať peeling na chodidlá so slivkami a inými dobrotami zn. Freemann

Po kúpeli by som si najradšej lahla a schrupla si, no je ideálny čas na pleťovú masku - z tepla, ktoré sálalo z vody, sa pekne otvoria póry a nielen že sa tak dostanú von škodliviny, ale pokožka je aj pripravená vcucnúť niečo do seba. Kakauko sa mi zapáčilo, po opláchnutí tváre a osušení volím jahodovo-čokoládovú masku tiež od Freemana. Teraz jedno rýchle odpadnutie z kakaukovej vône (konzistencia aj podľa nošteka by som tipovala na čokoládový termix) a späť do reality.
Kým maska pôsobí, zvyšku tela doprajem broskynkové mazaníčko od Fa. Už ma láka vrhnúť sa na lakovanie, odolávam! Masku ešte treba zmyť...
Hotovo!

Teraz sa konečne môžem pustiť do lakovania. Zachovávam myšlienku kakauka a jahôdok. Na ruky volím nenápadného ELFa v hnedastej telovej farbe (to naše kakauko), na prsteníčky limitku od Essence, pretože vyzerá ako čerstvo vymixované jahody s mliekom. Mňam! Asi na to kakauko pridám jemné glitríky od Miss Sporty na decentné osvieženie. Pre nohy som si zvolila velikánsku divočinu - neónovo ružový lak od Cosmetica Fanatica a na to krakelovací lak od Rimmelu.


Ako voňavú bodku pridám jahodový Essence krém na ruky.

So skrášľovacím popoludním som spokojná, teraz sa môžem ísť venovať tej veľmi dôležitej práci, vďaka ktorej som bola doma a mohla som si užiť aj voňavý deň!

Zažívate podobné dni aj vy? Doprajete si oddych pravidelne alebo práve vtedy, keď vám súri niečo iné?

2 komentáre:

  1. oo zavidim :) a nalakala si ma na vsetko! :D kata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba si spravit take prijemne skraslovacie dopoludnie alebo popoludnie :-)

      Odstrániť

Ďakujem za váš komentár!