štvrtok 16. februára 2012

Krémy na ruky... #1

O krémoch na ruky sa nedá extra básniť, ani sa nedá univerzálne určiť len jeden, ktorý by vyhovoval každému. Ja tiež ešte ten svoj hľadám, je to hádam večný boj.
Nebudem zdržovať, na úvod dva práve do poslednej kvapôčky minuté krémy:

Prvá tubička krému je DOVE Intenzívny krém:


zloženie

Podľa výrobcu by mal byť určený na veľmi suchú pokožku. Je biely, jemnej konzistencie, ľahko sa rozotiera a aj sa rýchle vsiakne. Vonia klasicky doveovsky, no na môj vkus intenzívnejšie a viac sladšie, nie vždy je taká vôňa na rukách príjemná. Po vsiaknutí nie sú ruky mastné, no otravuje ma ulepený pocit. A ani hydratácia nie je bohviečo - pritom ruky nemám extra suché. Pri objeme 75ml ho dostanete za sumu niečo cez EUR 3,-. Za tú cenu by som však očakávala niečo viac, preto do budúcna s týmto krémom nepočítam.

Druhým pánom na holenie je Dermacol Beautiful Hands - Zvláčňujúci krém.



popis výrobcu
zloženie

Konzistencia je hutnejšia než pri Dove, no podobne ľahko sa rozotiera a aj vsakuje. Vonia skôr chemicky. Ako výrobca sľubuje, po úplnom vsiaknutí nezanecháva mastný pocit. Pokožka je hebká, akoby pokrytá niečím silikónovým. Za hydratáciu dávam plus, pocit však vydrží len niekoľko hodín. Nie ako sľubuje výrobca. Ak by som mala veľmi namáhané ruky, budem hľadať intenzívnejšiu starostlivosť a kvalitnejší krém. Na bežnú dennú starostlivosť a priemerne suchú pokožku je vyhovujúci.
Za 100ml si výrobca priamo na svojej stránke pýta momentálne EUR 2.27

Ak by som si mala do budúcna vybrať medzi Doveom a Dermacolom, volím druhý.

2 komentáre:

  1. ten Dermacol sa mi paci, inak nikdy ma ani len nenapadlo pozerat Dermacol kremiky na ruky cize super:) Ja pouzivam Avon a BAleu :)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš komentár!